Porast krenuo sa studentima, nisu bili u domovima nego na proslavama

Izvor: B92, 10.Avg.2020, 10:10

"Porast krenuo sa studentima, nisu bili u domovima nego na proslavama"

Epidemiolog dr Predrag Kon smatra da je pred nama nova rizična situacija s obzirom na to da se studenti vraćaju u domove pred ispitne rokove.

"Imamo nove rizične situacije. Studenti se vraćaju u studentske domove zbog rokova. To je važno, zato što je porast krenuo praktično sa studentima. Studenti nisu bili u domovima, nego na proslavama. Praktično, svaki drugi koji je oboleo dao je izjavu o nekom masovnijem druženju", izjavio je Kon.

Što se tiče povratka u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << školu, Kon je još jednom rekao da ćemo zvanične odluke dobiti sutra.

"Škola je temelj društva. Isto tako, socijalizacija male dece je neophodna. Sutra će biti Krizni štab na kojem će se doneti odluka. Odeljenja će biti podeljenja, maksimalno će biti po 15 dece", rekao je Kon i dodao da još nije definisano da li će deca sve vreme tokom nastave morati da nose maske.

Ističe da je na roditeljima, pre nego na obrazovnim ustanovama, da vode računa o zdravlju dece.

"U školi je to teško sprovesti. Imate puno đaka. Najbolje je da roditelj svako jutro izmeri detetu temperaturu. Svako dete kojem je povišena temperatura ne treba da ide u školu. Biće omogućen produžen boravak, časovi će biti skraćeni, između smena će se dezinfikovati prostorije. To je ono što je odlučeno", kaže Kon i dodaje da će tokom odmora deca morati da nose maske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.