Ponovo pretežak dan za Čačak: Umrlo šest kovid pacijenata, sve više zaraženih medicinskih radnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 13:14

Ponovo pretežak dan za Čačak: Umrlo šest kovid pacijenata, sve više zaraženih medicinskih radnika

U čačanskoj bolnici bilo je šest slučajeva sa smrtnim ishodom

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovan je 201 pacijent. U respiratornom centru smešteno je 19 pacijenata, od kojih je 11 na respiratorima.

U protekla 24 časa bio je prijem 14 pacijenta, otpušteno je 10, i 1 transport za Gornji Milanovac i 4 prevoda u Plavu halu.

, J.P. ( 1940 ) iz Čačka ( pozitivan), B.H. (1939) iz Ivanjice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (pozitivan), M.M. (1953 ) iz Čačka (negativan), J.M. (1964) iz Čačka (pozitivan), M.S. (1937) iz Čačka (pozitivna) i V.S. (1933) iz Čačka (nepotvrđen).

Prema rečima direktora Doma zdravlja u Čačku, dr Aleksandra Pajovića, situacija sa inficiranim ili izolovanim medicinskim radnicima veoma je zabrinjavajuća, jer se broj "izbačenih iz stroja" drastično uvećava.

- Broj inficiranih i izolovanih lekara i tehničara bio je 58, ali već tokom protekle sedmice došlo je do povećanja na 70. Snalazimo se još uvek tako što vršimo preraspodelu, ali je rad otežan - ističe dr Pajović.

Za poslednja 24 časa u prijemno - trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bio je 186 pregleda, od čega je 129 prvih pregleda.

Od 246 obrađenih rezultata testiranja, iz Čačka je 46 pozitivnih, iz Lučana 24, iz Gornjeg Milanovca 16 i iz Ivanjice 11 pozitivnih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.