Ponovo haos u FR: Sukobi na ulicama, gore automobili VIDEO

Izvor: B92, 28.Apr.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo haos u FR: Sukobi na ulicama, gore automobili VIDEO

Francuski demonstranti su se vratili na ulice zbog predloženih izmena zakona o radu, a zbog protesta su otkazani i kasne mnogi letovi aviona s dva aerodroma.

Francuska televizija je emitovala snimke sukoba policije s demonstrantima u Marselju i drugim mestima u zemlji. Organizovana je protestna šetnja kroz Pariz.

Lokalni mediji prenose da je u pojedinim gradovima policija upotrebila suzavac u sukobu s demonstrantima, kao i da ima uhapšenih.

Na fotografijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i video-snimcima koji su postavljeni na društvenim mrežama vide se zapaljeni automobili i gust dim na ulicama.

Zbog štrajka kontrolora leta, otkazano je 20 odsto svih letova s aerodroma Orli u Parizu, letovi s aerodroma Šarl de Gol masovno kasne, objavljeno je danas na sajtovima aerodroma.

Francuska se suočava s mnogim štrajkovima zbog reforme zakona o radu koji je trebalo da podstakne preduzeća da zapošljavaju. Protivnici ovog predloga tvrde da će ovaj zakon ugroziti "teško stečenu zaštitu radnika" i da neće imati nikakav uticaj na izuzetno visoku stopu nezaposlenosti u ovoj zemlji.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.