Pompeo započeo evropsku turneju u Pragu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020, 21:28

Pompeo započeo evropsku turneju u Pragu

Američki državni sekretar Majk Pompeo doputovao je danas u Češku, prvu stanicu svoje evropske turneje koja ima veliki dnevni red, uključujući i ulogu Kine u izgradnji 5G mreže, javlja AP.

Pompeo je iz Praga otputovao u Pilsen na obeležavanje oslobođenja zapadnog dela Češke u Drugom svetskom ratu.

U Pragu će razgovarati s predsednikom Milošem Zemanom i premijerom Andrejom Babišem, a zatim će posetiti Sloveniju i Austriju, u četvrtak 13. avgusta, i Poljsku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u petak 14. avgusta.

Pompeo je u Evropu stigao nakon što je američki predsednik Donald Tramp krajem prošlog meseca najavio smanjenje vojnog prisustva SAD u Nemačkoj.

Pompeo je izjavio "da uspon autoritarizma u Rusiji, Kini i Iranu preti slobodama širom sveta".

Na prvoj stanici turneje po četiri zemlje istočne i centralne Evrope, u Češkoj Republici, Pompeo je odao počast američkim vojnicima koji su oslobodili zapad Čehoslovačke 1945. godine.

"Važno je da imamo u vidu da, čak i kad slavimo, ostaje još puno posla, jer je autoritarizam još živ u Pekingu, Moskvi i Teheranu", rekao je Pompeo u kratkom obraćanju kod spomenika "Hvala, Ameriko" u gradu Plzenju, prenosi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.