Političari: Bundesliga Austrije da se vrati na javne kanale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari: Bundesliga Austrije da se vrati na javne kanale

Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe i ministar nadležan za medije Gernot Blimel smatraju da je činjenica da se utakmice austrijske Bundeslige emituju isključivo na kanalima za koje je potrebna posebna pretplata, negativno uticala na gledanost, zbog čega zahtevaju da nađe mogućnost da se utakmice prenose na javnim kanalima.

Oni se pozivaju na takozvanu "zaštitnu listu", uredbu iz 2001. godine, na kojoj se nalaze događaji od javnog interesa, koji ne smeju biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prikazivani isključivo na "zatvorenim" kanalima, već moraju stići do najmanje 70 odsto svih korisnika javnog servisa, bez dodatne naplate.

Trenutno ta lista obuhvata letnje i zimske Olimpijske igre, alpinska i nordijska svetska prvenstva, određene utakmice svetskog i evropskog prvenstva u fudbalu, kao što su prva utakmica, polufinale i finale, te i utakmice austrijske reprezentacije, kao i finale Kupa u austrijskom fudbalu.

"Tu listu želimo da analiziramo i da je, po mogućnosti, prilagodimo", najavio je Štrahe.

On je ukazao da vlada ne želi skrštenih ruku da sedi i gleda kako je sva prava za utakmice austrijske prve lige otkupila stanica "Skaj".

Blimel je kazao da će sa svima, kako sportskim savezima, tako i televizijama, razgovarati sa ciljem da se na kraju procesa dođe do spiska koje manifestacije bi mogle biti ugrožene, ako "nestanu" na zatvorenim kanalima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.