Policija upala u stan u Novom Sadu i izvela ženu koja je pretila da će se zapaliti benzinom

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija upala u stan u Novom Sadu i izvela ženu koja je pretila da će se zapaliti benzinom

Pripadnici novosadske policije ušli su danas, nešto pre 11 časova, u stan porodice Ninić i izneli ženu koja je pretila da će se zapaliti benzinom.

Kako javlja reporter agencije Beta, policija je provalila u stan i ženu prenela u kola Hitne pomoći a ta žena se žalila da joj je tom prilikom povređena ruka.

Izvršitelji u pratnji policije, vatrogasaca i lekara jutros su pokušali da ponovo iz stana u strogom centru Novog Sada isele porodicu Ninić, nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se ta žena zaključala u jednu prostoriju u stanu i pretila da će se zapaliti benzinom.

Žena je u jednom trenutku izašla na prozor i pretila da će skočiti, ali se vratila u stan.

Jutros iza 9 sati prvo je bravar razbio dva stakla na ulaznim vratima u stan, a za njim su ušli policajci, vatrogasci i lekari, dok se žena zaključala u jednu prostoriju, gde je sa sobom navodno ponela kantu benzina i upaljač.

Pre toga su vatrogasci sa ulice razvukli šmrk do drugog sprata, na kojem se nalazi stan porodice Ninić. Vatrogasci su poprskali stan šmrkom, jer se u stanu osetio smrad benzina.

                                                                                               Foto: Beta / Dragan Gojic

U toku su pregovori policije sa ženom, a u stanu je i njen suprug sa advokatom.

U stan su ušli i lekari iz službe hitne pomoći.

Na licu mesta je i sedam-osam uniformisanih policajaca u punoj opremi, kao i nekoliko vatrogasaca.

Izvršitelj je već u više navrata bezuspešno pokušavao da iseli porodicu Ninić. Slobodanka Ninić, žena koja se danas zaključala u jednu prostoriju u stanu, i ranije je pretila samoubistvom i paljenjem stana, nakon čega su pokušaji iseljenja zaustavljani.

Podršku porodici Ninić su pružali i aktivisti združene akcije "Krov nad glavom", koja okuplja sve one koji se bore za pravo na stanovanje i protive se prinudnim iseljenjima i privatnim izvršiteljima.

Stan se nalazi u u Tanurdžićevoj palati, u Ulici Modene, u strogom centru Novog Sada.

Ninići su kredit kod Erste banke uzeli 2007. godine, ali su u toku otplate imali problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima, zbog kojih Slobodanka Ninić sada prima invalidsku penziju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.