Policija u Nemačkoj upadala u stanove i ordinacije; otkriveno falsifikovanje kovid sertifikata

Izvor: B92, 13.Jan.2022, 18:53

Policija u Nemačkoj upadala u stanove i ordinacije; otkriveno falsifikovanje kovid sertifikata

Berlin -- Policija u Nemačkoj pretresla je više od stotinu stanova i lekarskih ordinacija zbog sumnje da su falsifikovali propusnice za kovid.

"Policija je zaplenila više propusnica za kovid i mobilnih telefona, a od mnogih osumnjičenih uzeti su uzorci krvi", saopštila je policija. Kako je naglašeno, akcija policije nije naišla na otpor osumnjičenih.

U centru istrage je lekar na jugu Nemačke koji je osumnjičen da je izdavao lažne kovid sertifikate ljudima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cele zemlje. Kod nekih pacijenata koji su želeli da se vakcinišu protiv koronavirusa lekar je simulirao vakcinaciju i potom izdavao propusnice.

Gotovo dve trećine građana je obavezno da se vakciniše

Protiv osoba koje su svesno tražile od svojih lekara vakcinaciju bez vakcinacije vodi se istraga zbog sumnje da su pomagali u falsifikovanju službene isprave i kršenju zakona o zaštiti od zaraze. Policija je izvršila pretrese u nekoliko saveznih pokrajina.

U Nemačkoj se trenutno vodi debata o uvođenju opšte obaveze vakcinacije protiv koje se, pored vladajuće socijaldemokratsko-zeleno-liberalne koalicije, zalaže i demohrišćanska opozicija. Skoro dve trećine, tačnije 64 odsto, građana Nemačke podržava tu ideju.

To je pokazalo istraživanje javnog mnjenja nedeljnika Špigl, sprovedeno početkom nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.