Policija iscrpljena, a na ulicama više oko 7.000 migranata

Izvor: B92, 20.Avg.2020, 18:47

Policija iscrpljena, a na ulicama više oko 7.000 migranata

Sarajevo -- U Unsko-sanskom kantonu, čije su vlasti zabranile dolazak migranata, ima ih 10.000, kaže načelnica Sektora kriminalističke policije USK Snežana Galić.

Ona je navela da je, "po našim procenama, oko sedam hiljada migranata po ulicama i napuštenim objektima, dok je tri hiljade migranata u kampovima".

Rekla je da je Hrvatska ove godine vratila u USK 2.000 migranata, preko entitetske granice sa RS sedmično u taj kanton ulazi po oko 300, a migranti dolaze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i iz Sarajeva.

Ipak, "u kanton propuštamo samo ugrožene kategorije, porodice sa decom", kazala je Galićeva za televiziju N1.

Po njenim rečima, policija USK-a "štiti građane i njihovu imovinu" i "mora sprečiti sukobe građana i migranata".

"Policijski službenici su iscrpljeni, ali nastavljamo raditi. I građani su na izmaku snaga i svesni smo toga", dodala je ona i iznela da Upravi policije USK-a nedostaje 150 službenika, a nema pomoći ostalih policijskih agencija.

"Moramo se boriti sami na svom terenu", rekla je Galićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.