Policija hapsi u Sofiji; Veliko nacionalno buđenje VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 10.Sep.2020, 17:54

Policija hapsi u Sofiji; "Veliko nacionalno buđenje" VIDEO/FOTO

U Bugarskoj su nastavljeni protesti protiv korupcije, vlade i državnog tužioca i tom prilikom uhapšeno je šest osoba, jer su navodno nosili zabranjene predmete.

Protesti se u bugarskoj prestonici održavaju već 64 dana, a učesnici su počeli da se od jutra okupljaju na glavnom trgu u nešto većem broju nego inače, prenosi BTA.

Brojni policajci su raspoređeni oko zgrada parlamenta, vlade i predsedništva, a kako je navedeno, policija je tokom pretrage kraja pronašla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << metalne cevi, torbe pune kamenja i staklenih flaša, drvene šipke, dva noža, praćku i posudu od pet litara neidentifikovane tečnosti jakog mirisa.

Današnji protest nastavak je "Velikog nacionalnog buđenja" održanog 2. septembra, kada je hiljade demonstranata marširalo ulicama tražeći ostavku vlade Bojka Borisova i glavnog državnog tužioca Ivana Geševa.

Predsednik Bugarske Rumen Radev napisao je na svom Fejsbuku da protesti pripadaju svim ljudima na ulici i ljudima koji nisu "krijumčari ili mafijaši" i "koji hoće da povrate kontrolu u svojoj državi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.