Policajci falsifikovali pasoše i ostale dokumenta, više stotina građana se okoristilo

Izvor: B92, 06.Apr.2021, 20:32

Policajci falsifikovali pasoše i ostale dokumenta, više stotina građana se okoristilo

Desetak policajaca u Severnoj Makedoniji uhapšeno je u velikoj policijskog akciji kojom je razbijen lanac falsifikatora pasoša i ličih dokumenta.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski rekao je večeras na konferenciji za novinare da su osumnjičeni zloupotrebili položaj time što su izdavali pasoše stranim državljanima sa podacima kao da su državljani Makedonije.

Takve pasoše pribavilo je 214 osoba za koje nisu postojali biometrijski podaci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Među njima su bili pripadnici međunarodnih kriminalnih grupa, narko kartela i drugi kriminalci koji su bili u dosijeima Interpola.

Akcija MUP-a sprovodi se nakon duže od godinu dana istrage i prikupljanja dokaza protiv ove, kako se navodi, zločinačke grupe, prenela je skopska Sitel tv.

U akciju su pored Ministarstva unutrašnjih poslova ukljuceni i Kancelarija za istrage americke ambasade i Interpol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja u Severnoj Makedoniji falsifikatora pasoša i ličnih dokumenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2021

Desetak policajaca u Severnoj Makedoniji uhapšeno je u velikoj policijskog akciji kojom je razbijen lanac falsifikatora pasoša i ličih dokumenta...Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski rekao je da su osumnjičeni zloupotrebili položaj time što su izdavali pasoše stranim državljanima sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.