Polanski tuži Američku akademiju filmskih umetnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polanski tuži Američku akademiju filmskih umetnosti

Francusko-poljski reditelj, oskarovac Roman Polanski tuži Američku akademiju filmskih umetnosti i nauka koja ga je 3. maja 2018. Godine isključila iz članstva, pošto je optužen za seksualno zlostavljanje i ističe da je tome trebalo da prethodi "razumno objašnjenje" i da se reditelju pruži prilika da iznese svoj stav o tome.

Polanski je isključen iz Akademije, kao i čuveni komičar Bil Kozbi pre godinu dana usred pokreta protiv seksualnog zlostavljanja "Me Too".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Akademija je tada opravdala svoju odluku da želi novi kodeks ponašanja posle izbijanja seksualnog skandala sa holivudskim producentom Harvijem Bajnstajnom.

Advokati Polanskog izjavili su da je reditelj u subotu podneo tužbu u kojoj se navodi da je pre odluke, koja mu je poštom upućena sa naznakom da odmah stupa na snagu, trebalo da prethodi "razumno objašnjenje" za takvu meru i da se reditelju pruži prilika da iznese svoj stav o tome.

Reditelja kultnih ostvarenja "Tesa", "Pijanista" i "Rozmarina beba", dobitnika brojnih nagrada širom sveta, među kojima Oskar za najbolju režiju za "Pijanistu", i dalje goni američko pravosuđe zbog optužbi da je silovao maloletnicu 1977. godine, prenosi Fena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.