Pola miliona od GO Medijana za izgradnju dečije onkologije

Izvor: Megafon.co, 14.Jul.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola miliona od GO Medijana za izgradnju dečije onkologije

Gradska opština Medijana donirala je pola miliona dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, kako bi se pomogla izgradnja novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.
Predstavnici opštine pozivaju i druge da se uključe kako bi deca dobila neophodne uslove za lečenje, kaže Milan Krstić, predsednik GO Medijana.
“Deca su nam najvažnija u životu, a posebno ona koja se bore sa teškom bolešću. Posle saznanja da je potrebno još sredstava za završetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, odlučili smo da izdvojimo pola miliona dinara iz budžeta. Na Dečijoj klinici, u okviru koje se gradi novo odeljenje, leče se mališani iz gotovo pola Srbije, pa pozivam sve predsednike opština i gradonačelnike da iz budžeta izdvoje onoliko para koliko mogu, kako bi se ovaj posao od izuzetne važnosti što pre priveo kraju”, kaže Krstić.
Krstić je dodao da će GO Medijana izdvojiti sredstva i za treću fazu izgradnje novog odeljenja.
“Ovo je deo sredstava koje ćemo iskoristiti za završetak druge faze izgradnje, ali se nadamo da će celo odeljenje biti gotovo do kraja godine”, rekla je Ninoslava Lilić iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).
Novac će se sakupljati i tokom “Medijana festa 2017”. Sve vreme trajanja festivala, koji počinje 21. jula u parku Svetog Save, u organizaciji GO Medijana, biće postavljena kutija za prikupljanje potrebnog novca.
 

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.