Pokret socijalista i sindikati u klinču - prvi slave, drugi protestuju

Izvor: Press, 12.Jul.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret socijalista i sindikati u klinču - prvi slave, drugi protestuju

Orbović je rekao da je procenjeno da niko iz vlade neće izaći u susret njihovom zahtevu da ih primi, te da protest treba nastaviti na Trgu Nikole Pašića. 

Na putu od zgrade vlade do Trga Nikole Pašića sindikalci su se kratko zadržali ispred zgrade parlamenta, gde je Orbović ponovio da će, ukoliko izmenjeni zakoni o radu i penzijsko-invalidskom osiguranju budu upućeni u skupštinsku proceduru, protestovati sve dok ne budu povučeni.

Sindikalci su se okupili u Nemanjinoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za vreme sednice vlade, na kojoj će, prema najavi, biti usvojene izmene Zakona o radu, penzijsko invalidskom osiguranju i Zakon o obnovi zemlje nakon poplava.

Premijer Aleksandar Vučić je najavio da ćevlada predloge zakona dostaviti parlamentu na usvajanje, i da početak rasprave o setu reformskih zakona treba očekivati u utorak, 15. jula.

Sindikati su juče saopštili da se povlače iz pregovora sa Vladom Srbije o izmenama i dopunama zakona o radu i najavili proteste. Oni su novinarima nakon sastanka u sedištu UGS-a rekli da će prvi protestni skup biti organizovan u Beogradu 23. jula.

Sindikati su nezadovoljni predoženim izmenama Zakona o radu, a primedbe imaju i na promenu Zakona o penzionom osiguranju.

Vulin je ranije danas u Obranovcu izjavio da je Vlada Srbije dala sve od sebe kako bi se postigao dogovor predstavnika poslodavaca i sindikata o novom zakonu o radu, ali će nakon odluke sindikata da napusti pregovore, "preseći" i preuzeti svoju ustavnu ulogu.

Vulin je poručio sindikatima da se borba za radnička prava ne ostvaruje na ulici i da se protestima ne otvara ni jedno radno mesto, niti privlače investitori.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.