Pokret socijalista: NUNS potvrđuje da je politička partija

Izvor: RTS, 23.Avg.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret socijalista: NUNS potvrđuje da je politička partija

NUNS ćuti kad se vređaju mediji, a oglašava se samo kada treba da se napadnu Vlada ili premijer, ocenjuje u svom saopštenju Pokret socijalista.
Reagujući na saopštenje NUNS-a koji je kao krajnje neprimereno ocenio obraćanje premijera Aleksandra Vučića, a koje se odnosilo na rad javnog servisa, Pokret socijalista je NUNS nazvao političkom organizacijom, koja je, kako navode, ponovo našla razlog da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napada vladu i njenog predsednika.
"Iako premijer nije rekao nijednu ružnu reč ni o jednom novinaru, iako je uvek spreman da s poštovanjem odgovori na svako pitanje, NUNS je ipak požurio da se svrsta uz ostale partije bivšeg režima", ocenio je PS.
Oni smatraju da je premijer krajnje korektno pitao za troškove RTS-­a, smatrajući da građani Srbije treba da znaju kako se troši njihov novac.
"Zar nije naše pravo da znamo sve?", pita PS, dodajući da NUNS, kao i svaka druga politička organizacija, ima pravo na svoj stav, ali nema pravo da se lažno predstavlja kao novinarsko udruženje.
Da je zaista novinarsko udruženje, NUNS ne bi najveći deo svojih aktivnosti usmeravao na političke napade na premijera i bar jednom bi stao u zaštitu kolega novinara koje Saša Radulović konstantno vređa, omalovažavajući ih, preteći im i sprečavajući ih da rade svoj posao, navodi PS u saopštenju.
Kako kažu, NUNS ćuti i kada Bojan Pajtić ili Saša Radulović ponižavaju njihove kolege, čak i kada ih fizički napadaju na njihovim skupovima.
"Koliko god pokušavali da svojim saopštenjima medijski spinuju javnost, istina je samo jedna - Aleksandar Vučić nije rekao nijednu ružnu reč ni o jednom novinaru, ali saveznici NUNS-­a jesu", zaključuje u saopštenju PS.
NUNS je u današnjem saopštenju pozvao premijera da u javnoj komunikaciji pokaže viši stepen odgovornosti za kulturu govora.
"Nedoličnim izrazima na jučerašnjoj konferenciji za medije Aleksandar Vučić, zapravo, doprinosi tabloidizaciji javne scene koja promoviše uvredljiv nacin javnog ophodenja, neprimeren i opasan za slobodno, demokratsko društvo", saopštio je NUNS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.