Pokrenuta aplikacija Ukloni divlju deponiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 11:47

Pokrenuta aplikacija "Ukloni divlju deponiju"

Agencija za zaštitu životne sredine i UNDP pokrenula je aplikaciju "Ukloni divlju deponiju" preko koje će građani moći lako i anonimno da učestvuju u evidentiranju divljih deponija u Srbiji, saopštio je danas UNDP.

Prema podacima koje su Agenciji dostavile lokalne samouprave, na teritoriji Srbije postoji više od 2.200 divljih deponija, a procenjuje se da taj broj može biti daleko veći.

U saopštenju se navodi da na divljim deponijama završi oko 20 odsto komunalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otpada.

Aplikacija je trenutno dostupna za korisnike android uređaja i može se preuzeti na adresi: https://bit.ly/3elajuF. Uskoro će biti dostupna za preuzimanje i na Google Play Store-u. Verzija za iOS uređaje je u pripremi.

Aplikacija "Ukloni divlju deponiju" je izrađena u okviru projekta "Lokalni razvoj otporan na klimatske promene", koji UNDP sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Globalnog fonda za životnu sredinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.