Pokrajina ulaže u 18 obrazovno-vaspitnih objekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 14:59

Pokrajina ulaže u 18 obrazovno-vaspitnih objekata

Predstavnicima 18 škola i lokalnih samouprava koje su dobile pokrajinsku podršku za održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova, danas je ugovore uručio pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš.

Pokrajinska Vlada je saopštila da su ugovori za sufinansiranje i finansiranje rekonstrukcija, adaptacija, sanacija, investicionog i tekućeg održavanja zaključeni posle sprovedenog javnog konkursa, kao i da je planirano da njihovo potpisivanje bude na više lokacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u različito vreme.

Sakalaš je rekao da će zbog epidemiološke situacije oni biti potpisani na četiri različita događaja.

"Na ovogodišnji konkurs usmeren je 91 milion dinara, a sredstva su dodeljena za 62 ustanove - za 40 osnovnih škola, 12 srednjih škola, šest predškolskih ustanova i četiri doma učenika", izjavio je Sakalaš.

Domaćin današnjeg potpisivanja bila je OŠ "Moša Pijade" u Pačiru, koja je dobitnik tri miliona dinara za sanaciju krova fiskulturne sale.

Direktorka škole Gizela Meheskei Kiš navela je da škola slavi pola veka, a sala je 10 godina starija.

"Veoma nam znače ova sredstva koja smo dobili, te sledeće godine planiramo da obnovimo izolaciju zgrade i da zamenimo prozore radi energetske efikasnosti", rekla je ona.

Potpisivanje ugovora nastavlja se sutra u Novom Sadu, prekosutra u Sremskoj Mitrovici i u četvrtak u Zrenjaninu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.