Pojavila se SLUŽBENA BELEŠKA o smrti Alekse Jankovića: Majka je pokušala da ga uhvati, otrgao se i bacio kroz prozor

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojavila se SLUŽBENA BELEŠKA o smrti Alekse Jankovića: Majka je pokušala da ga uhvati, otrgao se i bacio kroz prozor

Majka je pokušala da ga uhvati i zadrži na terasi

Slučaj malog Alekse Jankovića (14) iz Niša, koji se ubio zbog vršnjačkog nasilja, dobio je sudski epilog, ali zbog zastarelosti niko neće disciplinski odgovarati zbog terora i maltretiranja koje je mališan trpeo u školi.

Odgovornos za nasilje nad Aleksom izbegli su svi zakazali u društvenom lancu, čak i oni koji su pored prijava sakrivali nasilje u niškoj školi. Na donošenje Aleksinog zakona, kojim bi trebvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se stane na kraj nasilju u školskim klupama, i dalje se čeka iako tuče ne janjavaju u vaspitnim ustanovama.

Koliko vršnjačko nasilje utiče na maloletnike, pokazuje i slučaj Alekse Jankovića, koji je zbog torture 10. maja 2011. godine skorčio kroz prozor s trećeg sprata zgrade u kojoj je živeo. Srpski telegraf je došao do službene beleške u kojoj se vidi da je mali Aleksa zbog svega što je preživljavao u školi pao u depresiju i da majka Dragana nije mogla da ga izvuče iz teškog psihičkog stanja i spreči da digne ruku na sebe.

Cilj objavljivanja službene beleške u njenom originalnom obliku o smrti Alekse Jankovića jeste da ukažemo na izuzteno ozbiljan problem vršnjačkog nasilja kako bi bile sprečene neke nove tragedije.

- Deci nije lako da se izbore sa mukama koje preživljavaju u školskim klupama, a neretko ni roditelji nisu u mogućnosti da ih otrgnu i izvuku iz tog pakla. Nažalost, ni Aleksini roditelji nisu mogli da se izbore sa torturom koju je preživljavao njihov sin – kaže izvor.

Prema njegovim rečima, i roditelji dece koja su žrtve nasilja škoslkih drugova prolaze kroz iste muke.

- Mali Aleksa je toliko bio odlučan da se ubije da niko i ništa nije moglo da ga spreči u toj nameri. Bio je bespomoćan, nije video drugi izlaz iz situaicje u kojoj se našao, a kada je prvi put otvorio prozor i krenuo da skoči, majka ga je uhvatila i sprečila tragediju. Nažalost, Aleksa je bio brži, majka nije uspela da ga zadrži. Kako je njegovim roditeljima, to samo oni znaju i svaka im čast što se bore da ukažu na problem vršnjačkog nasilja – dodaje sagovnik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.