Pojačana kontrola saobraćaja u zoni unapređenog poslovanja

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola saobraćaja u "zoni unapređenog poslovanja"

U Valjevu jedan od komunalnih problema je saobraćaj u Knez Miloševoj ulici, koja je pešačka zova, ali i zona takozvanog unapređenog poslovanja. Posle dozvoljenog vremena za snabdevanje lokala, nesavesni vozači ne poštuju zabranu, te vozeći ugrožavaju bezbednost dece koja se igraju i ostalih pešaka
Saobraćajna signalizacija u valjevskoj BID zoni jasno pokazuje šta je zabranjeno, ali loše navike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozača nije lako iskoreniti. Od dva sata posle ponoći do 11 sati pre podne, dozvoljen je ulazak vozilima za snabdevanje lokala.

Posle toga ni video nadzor povezan sa Policijskom upravom, pojedine vozače i motocikliste ne sprečava da slobodno ulaze u Knez Miloševu ulicu, na Trg Živojina Mišića i Desankin venac.
"Smeta, sigurno da smeta. Dosta ih prolazi i ulazi, a trebalo bi da se to zabrani. Pitajte se vi sami kako ti ljudi da se snabdevaju kad nisu prilazni putevi rešeni. Ima automobila i zbog toga je manje udobno i ne osećamo se sigurno, jer mnogo dece ovuda trči i igra se", kažu Valjevci.
Pokretnu rampu kod fontane i sata, koja je postavljana nekoliko puta, menadžment Zone unapređenog poslovanja više ne popravlja, jer je često lome. Delovi pešačke zone koriste se i za besplatno parkiranje.
"Mi imamo odličnu saradnju sa Policijom. Uvek na naš poziv dolaze, ali nemaju kapacitete, nemaju dovoljno ljudi. Imamo i odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja nam je pomogla da taj video nadzor rekonstruišemo i da taj video nadzor omogućimo. Odnosno, imamo pristup Policiji i Komunalnoj policiji. To znači mda će svako ko dođe posle 11 sati biti identifikovan, sa registarskim brojem tablice", objašnjava Milan Đurđević, direktor BID zone u Valjevu.
Fotografije prekršaja sa vio nadzora mogu stizati na kućne adrese prekršilaca, ukoliko nadležni budu rešeni da primenjuju kaznene mere, upozorenja kao što je to do sada bilo. Prema nezvaničnim informacijama, valjevska policija u narednim mesecima češće će biti prisutna u pešačkoj zoni u Valjevu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.