Pogledajte kako najsavremenija osnovna škola u regionu dočekuje svoje učenike

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako najsavremenija osnovna škola u regionu dočekuje svoje učenike

U jeku povratka u školske klupe izdvojila se škola koja na stvarno drugačiji način dočekuje svoje učenike. Reč je o Savremenoj osnovnoj školi na Novom Beogradu, koja je svojim osnovcima na zanimljiv način najavila pravu avanturu, koja ih očekuje od 2. septembra.

Savremena je na inovativan i kreativan način poželela dobrodošlicu svim učenicima i njihovim roditeljima: „Savremena avantura” na zabavan i učenicima blizak način, u okruženju koje izgleda kao video-igrica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opisuje šta ih sve očekuje tokom septembra i školovanja u ovoj jedinstvenoj osnovnoj školi u regionu.

Započnite i vi savremenu školsku avanturu »

Savremeni osnovci kažu da tek sada ne mogu da dočekaju početak školske godine. A kako će ona izgledati u Savremenoj? Ako je suditi po najavi početka škole: stvarno drugačije.

Škola bez zidova

Savremena će celog septembra biti tzv. škola bez zidova. To znači da će se učenici družiti i sticati nova znanja u okviru škole, ali i na raznovrsnim edukativnim izletima. Takođe, Savremena će obeležiti početak najsavremenije školske godine do sada i brojnim gostima iz različitih oblasti, koji će osnovcima omogućiti da steknu nova znanja kroz bogate sadržaje i radionice.

Raznovrsne aktivnosti za nezaboravno školsko iskustvo

Septembar je bogat lepim danima, pa će tako učenici imati prilike da neguju zdrave životne navike na otvorenom: na Avali, Adi i Kalemegdanu. Baviće se sportom, učestvovati u edukativnim i kreativnim igrama, tražiti izgubljeno blago, realizovati eko-aktivnosti i, iznad svega, lepo se družiti.

Savremeni osnovci posetiće Muzej iluzija, tropikarijum i akvarijum, a ugostiće i lutkarsko pozorište i male balerine, pa će uživati u pozorišnom i plesnom spektaklu i razvijati ljubav prema umetnosti od malih nogu.

Kako je Savremena stvarno drugačija škola, njeni osnovci imaće priliku da se druže ni manje – ni više nego sa robotima. Kroz upoznavanje sa osnovama programiranja, učenici će raditi na tome da naprave i pokrenu robota, a zahvaljujući VR naočarima, moći će da putuju svuda po svetu, pa čak i na Mars.

Učenici Savremene imaće mnogo prilika da ispolje svoju kreativnost i neguju talente. Učestvovaće u audiciji za mjuzikl i školski hor, praviće neobičnu maskotu škole i sami će osmisliti školski časopis. Na brojnim radionicama učiće da plešu, vajaju, crtaju, a učestvovaće i u stvaranju himne škole.

Najsavremenije obrazovanje u regionu

Učenici Savremene usvajaju znanja na Kombinovanom programu, koji je dvojezična kombinacija Cambridge i nacionalnog obrazovanja, ili Nacionalnom programu. Uz posvećene učitelje i nastavnike koji neguju inovativan i personalizovan pristup i uz podršku edukativne tehnologije u nastavi, deca na efikasan način usvajaju znanja i pripremaju se za budućnost.

U podsticajnom okruženju razvija se kompletna dečja ličnost, a znanja se usvajaju pomoću edukativne tehnologije. Osnovce očekuje bogat program, koji se temelji na najsavremenijim metodičkim postupcima: učenju na osnovu afiniteta, savladavanju akademskih veština, razvijanju koncentracije, fokusa i pamćenja, refleksivnom i multidisciplinarnom učenju.

Savremena je i jedina škola u regionu koja u svom pristupu primenjuje program za razvoj višestruke inteligencije čuvenog profesora sa Harvarda, Hauarda Gardnera. Na brojnim aktivnostima i sekcijama učenici razvijaju svoje mnogobrojne talente: crtaju, pišu, glume, sviraju, bave se sportom, programiraju i, iznad svega, zdravo odrastaju.

U moderno opremljenim učionicama, STEAM i Science labu, znanja iz robotike, programiranja i IT-ja usvajaju se na interaktivan i zabavan način, a na interdisciplinarnim časovima neguje se kontekstualno učenje koje omogućava osnovcima da smisleno povežu znanja iz više oblasti i tako sagledaju celovitu sliku.

Ukoliko želite da saznate više o školovanju u Savremenoj, krenite i vi u ovu jedinstvenu avanturu sa Andrejom.

Iz Savremene poručuju da su odeljenja od I do V razreda već formirana, ali da je ostalo po nekoliko slobodnih mesta za one koji bi želeli da svom osnovcu pruže najsavremenije obrazovanje u regionu.

Stoga, ukoliko želite da vaše dete doživi ovakve školske avanture, upišite ga u Savremenu. Požurite, septembar je pred vratima!

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pogledajte kako najsavremenija osnovna škola u regionu dočekuje svoje učenike

Izvor: Blic, 31.Avg.2019, 10:51

U jeku povratka u školske klupe izdvojila se škola koja na stvarno drugačiji način dočekuje svoje učenike. Reč je o Savremenoj osnovnoj školi na Novom Beogradu, koja je svojim osnovcima na zanimljiv način najavila pravu avanturu, koja ih očekuje od 2. septembra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.