Pogledajte POSLEDNJU FOTOGRAFIJU MIŠE JANKETIĆA PRED SMRT: Svi koji je vide PRIMEĆUJU JEDAN NEVEROVATAN DETALJ (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte POSLEDNJU FOTOGRAFIJU MIŠE JANKETIĆA PRED SMRT: Svi koji je vide PRIMEĆUJU JEDAN NEVEROVATAN DETALJ (FOTO)

Umro je naš čuveni glumac Miša Janketić.

Jedan od najboljih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić bio je veoma posvećen i privržen porodici.

U braku sa suprugom Svjetlanom Knežević dobio je četvoro naslednika - ćerke Ivu i Milicu i sinove Radomira i Marka, a njihova poslednja porodična fotografija nastala je prilikom proslave Uskrsa, 28. aprila ove godine.

Na okupu je bila čitava porodica, Miša je nasmejan pozirao sa suprugom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naslednicima i unucima, a fotografiju je na svom profilu na Instagramu objavila Svjetlana, koja neretko porodične trenutke deli sa javnošću.

U raskošno bogatoj karijeri Mihailo Miša Janketić odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade "Pavle Vujisić" za životno delo.

A post shared by Svjetlana Knežević (@svjetlanaknezevic) on Apr 6, 2019 at 9:51pm PDT

Rođen je 24. maja 1938. godine u Novom Sadu. Gimnaziju je završio u Beogradu. Upisao je studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali je posle tri godine, 1958. postao student glume na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju. Diplomirao je 1962. godine u klasi profesora Mate Miloševića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.