Poginuli radnik na Paliću  radio na crno, slede mere

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Avg.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuli radnik na Paliću radio na crno, slede mere

Radnik M.S. (52) u ugostiteljskoj radnji „Volej bič" na Paliću, koji je usled povreda na radu preminuo dva dana kasnije, 14. avgusta, bio je angažovan "na crno", pa će u skladu sa tim inspektor rada preduzeti odgovarajuće mere, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Inspekcija rada za Severnobački okrug je izvršila nadzor i utvrdila da je M.S. bio radno angažovan na poslovima čuvara bez zaključenog ugovora o radu ili drugog ugovora u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa zakonom, kao i da poslodavac nije podneo prijavu na obavezno socijalno osiguranje, precizira se u saospstenju.

U daljem postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, inspektor rada će preduzeti odgovarajuće mere, napominje se u saopštenju.

Nastradali radnik je trebalo da donese zvučnik sa tavana na koji se izlazi kroz otvor na tavanici magacinskog prostora, pri čemu je sa merdevina visine oko tri metra pao na pod gde ga je pronašao drugi zaposleni.

M.S. je usled te povrede dva dana kasnije preminuo u bolnici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Poginuli radnik radio na crno, slede mere

Izvor: B92, 17.Avg.2015

Radnik M.S. (52) u ugostiteljskoj radnji “Volej bič" na Paliću,koji je usled povreda na radu preminuo dva dana kasnije, 14. avgusta, bio je angažovan "na crno"...U skladu sa tim inspektor rada će preduzeti odgovarajuće mere, saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja...Inspekcija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.