Podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet Srbije

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet Srbije"

Maroko podržava suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, a dve zemlje imaju odličnu saradnju u međunarodnim organizacijama i forumima.

To je izjavio ambasador te zemlje u Beogradu Mohamed Amin Belhaž.

"Maroko i Srbija podržavaju nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet i imaju odličnu saradnju u međunarodnim organizacijama i forumima", rekao je Belhaž za Radio Beograd.

On je istakao da u Srbiji i Maroku nema mesta za separatizam i ponovio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da njegova zemlja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Tokom zasedanja Generalne skupštine UN u septembru, kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli objavio je da je imao konstruktivne razgovore sa marokanskim premijerom u Njujorku, što je nedugo zatim marokanski zvaničnik demantovao i istakao da ta zemlja ne priznaje Kosovo.

"Tokom pauze našoj delegaciji je prišao i nametnuo se gospodin s Kosova. Nismo razgovarali o bilateralnim odnosima kao ni o uspostavljanju kontakata. Pozicija Maroka je konstantna. Maroko ne priznaje Kosovo i nema odnose sa njim", napisao je premijer Maroka Sadedin El Otmani na Tviteru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.