Podrška Kanade značajna za osnaživanje žena u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 16:14

Podrška Kanade značajna za osnaživanje žena u Srbiji

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković razgovarala je danas sa ambasadorom Kanade Džejsonom Normanom i tom prilikom istakla značaj podrške ove zemlje na osnaživanju žena u manjim mestima u Srbiji i drugim aktivnostima usmerenim na rodnu ravnopravnost, saopšteno je iz njenog kabineta.

Glavne teme razgovora bile su značaj poštovanja ljudskih prava i mehanizama zaštite od diskriminacije, kao i nastavak sprovođenja aktivnosti promocije rodne ravnopravnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi se u saopštenju.

Ambasador Norman je tom prilikom istakao važnost uloge institucije Poverenika i ocenio kao odličnu dugogodišnju saradnju dve zemlje.

Prioritet u narednom periodu, dodao je, predstavlja rad na stvaranju inkluzivnog društva za sve građane i građanke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.