Izvor: RTS, 04.Feb.2021, 17:35

Holandija podržava Srbiju u domenu vladavine prava

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Kraljevine Holandije u Srbiji Pluhom o bilateralnim odnosima dveju zemalja, evrointegracijama Srbije i napretku u oblasti vladavine prava, kao i o epidemijskoj situaciji i imunizaciji stanovništva.
Holandski ambasador Hiles Beshor Pluh je govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji čestitao Srbiji na uspehu postignutom u imunizaciji stanovništva koji će, prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dovesti do bržeg povratka normalizaciji života građana i privrednom oporavku zemlje, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Predsednica Vlade ocenila je u razgovoru sa holandskim ambasadorom, koji završava svoj mandat u Srbiji, da je strateški cilj Srbije pristupanje Evropskoj uniji, koja je u potpunosti spremna za primenu nove metodologije Evropske unije u procesu pristupanja.
Premijerka je istakla da je prioritet rada Vlade sistemska reforma u oblasti vladavine prava koja će doprineti ne samo bržem pristupanju Evropskoj uniji već i jačanju institucija i boljem standardu građana.
Ambasador Pluh je istakao da je Holandija posvećena saradnji i pružanju podrške Srbiji u domenu vladavine prava i daljem jačanju kapaciteta institucija u zemlji.
Ocenio je da su sprovedene reforme, naročito u oblasti ekonomije, doprinele osnaživanju srpske privrede i poboljšanju životnog standarda građana i izrazio očekivanje da će istrajavajući u reformama i u ovoj godini, Srbija postići značajniji napredak u otvaranju klastera i približavanja članstvu u Uniji.
Govoreći o ekonomskoj saradnji, premijerka Brnabić je navela da je Holandija važan ekonomski partner i investitor i da je u interesu naših zemalja istovremeno osnaživanje političke saradnje i međudržavnog dijaloga.
Premijerka Brnabić je ambasadoru Pluhu zahvalila na ličnom angažovanju i posvećenom radu na unapređenu odnosa naših zemalja i poželela mnogo uspeha u budućem profesionalnom radu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holandski ambasador sa premijerkom: Srbija na putu da ostvari značajan napredak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije u Srbiji Hiles Beshor Pluhom o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije i napretku u oblasti vladavine prava, kao i aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i imunizaciji stanovništva...Holandski ambasador...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Unapređenje bilateralne saradnje Srbije i Belgije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2021, 13:18

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije Kunradom Adamom o unapređenju bilateralne saradnje i jačanju ekonomskih odnosa dveju zemalja, navodi se u saopštenju Vlade...Adam je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se Srbija bori sa epidemijom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.