Podrška Francuske značajna za dijalog u Briselu, DAČIĆ PORUČUJE: Tači, Haradinaj i Veselji ne veruju jedni drugom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Francuske značajna za dijalog u Briselu, DAČIĆ PORUČUJE: Tači, Haradinaj i Veselji ne veruju jedni drugom!

Prištinska strana protivnik kompromisa

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj i afirmativan stav francuskog predsednika Emanuela Markona pojačava poziciju Srbije u dijalogu Beograda i Prištine, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Pročitajte i:

- Rezultati i poruka ovog sastanka u Parizu su veoma dobri i to pokazuje da Francuska ima razumevanje za srpske stavove, što je veoma značajno za nastavak dijaloga - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Dačić za Prvu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se takozvanim kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u novoj rundi razgovora o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

- Svakako da je za Srbiju veoma važno da ima što jaču međunarodnu poziciju i u tom smislu pozicija Srbije se promenila značajno u ovih šest godina. Srbija je postala pouzdan i kredibilan partner koji ne iznenađuje svojim potezima naše partnere bilo na zapadu bilo na istoku. Posvećni smo dijalogu i mirnom rešenju problema u regionu - rekao je Dačić.

Ističe da u tom smislu može samo da bude pozitivan efekat ovih poseta i ponovnog zbiližavanja sa Francuskom, kao što je bio i pozitivan efekat uspostavljanja pozitivnih odnosa sa Nemačkom.

Na pitanje kako vidi to što prištinska delegacija "dolazi u jakom sastavu - Tači, Haradinaj i Veselji", Dačić ističe da to govori da oni jedni drugom ne veruju, pa moraju svi zajedno da dođu upravo na zahtev Brisela.

- Kada jedan ne dođe onda opstruira ono što je drugi dogovorio. Često se koristi taj alibi, pa Tači kaže - ja bih ali se buni Haradinaj i Veselji i slično.

Dačić navodi da je prištinska strana glavni protivnik bilo kojih kompromisnih rešenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.