Podizanje svesti zdravstvenih radnika o nasilju nad ženama

Izvor: Radio 021, 14.Jan.2015, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podizanje svesti zdravstvenih radnika o nasilju nad ženama

Prvi od sedam sastanaka posvećenih ulozi zdravstvenih ustanova u zaštiti žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima održaće se u petak, 16. januara u Pančevu.

Sastanak će  biti održan u sali Gradske uprave u Pančevu (Trg kralja Petra 2) sa početkom u 10 časova, a prisustvovaće mu predstavnici domova zdravlja, bolnica, zavoda za javno zdravlje sa teritorije južnobanatskog okruga, kao i predstavnici lokalnih samouprava ovog okruga koji obezbeđuju zaštitu prava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pacijenata, odnosno savetnici za zaštitu prava pacijenata i predstavnici Saveta za zdravlje.

Na sastanku će biti reči o zadacima zdravstvenih ustanova u zaštiti žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima. Osim toga, biće predstavljen Program za zaštitu žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima u AP Vojvodini za period od 2015. do 2020. godine, a sa predstavnicima zdravstvenih o ovim temama razgovaraće pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Danijela Stanković Baričak. Primere dobre prakse u zaštiti žena od nasilja u porodici predstaviće prim. dr Vasa Petrović, direktor Doma zdravlja u Inđiji. Zamenica pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana za ravnopravnost polova Danica Todorov govoriće o iskustvima ove institucije u vezi sa postupanjem zdravstvenih ustanova u slučajevima nasilja prema ženama u porodici i u partnerskim odnosima.

Sastanci sa predstavnicima zdravstvenih ustanova tokom januara i februara biće održani još i u Kikindi, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu i Novom Sadu. Organizatori sastanaka su Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno okružni Zavodi za javno zdravlje, a u saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana - ombudsmanom kao koordinatorom mreže "Život bez nasilja".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.