Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra u Nišu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2020, 14:53

Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra u Nišu

Više javno tužilaštvo u Nišu predalo je Višem sudu optužnicu protiv direktora Gerontološkog centra Milana Stevanovića (47), koji je uhapšen 13. aprila ove godine, nakon što je veliki broj korisnika tog centra oboleo i preminuo od koronvirusa.

"Optužnica ga tereti za nepreduzimanje mera za sprečavanje širenje zaraze Kovid-19 u Gerontološkom centru, usled čega je preminula 51 osoba. Optužnica još nije pravosnažna. Od juče se nalazi u Višem sudu na potvrđivanju", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je portparol tužilaštva Borislav Radonjić za agenciju Beta.

Prema Radonjićevim rečima, optužnica je podignuta protiv Stevanovića zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi s krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

"Za krivično delo za koje se tereti zaprećena je kazna od najmanje dve do 12 godina zatvora", izjavio je Radonjić.

Tužilaštvo je takođe predložilo produženje pritvora za okrivljenog imajući u vidu visinu zaprećene kazne, težinu i posledicu za krivično delo - da je preminula 51 osoba, a da je 135 korisnika i četvoro zaposlenih zaraženo, što je dovelo i do uznemirenja javnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.