Podignuta optužnica: Zbog sumnje da je ubio bivšu TRUDNU devojku, preti mu bar deset godina ZATVORA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica: Zbog sumnje da je ubio bivšu TRUDNU devojku, preti mu bar deset godina ZATVORA

David (20) bio podstaknut ljubomorom?

Četiri meseca od brutalnog ubistva trudne Kristine Krupljan (18), kojoj je bivši dečko u autu ispred njenog zgrade na zagrebačkoj Volovčici zadao 73 ubodne i 15 reznih rana po celom telu, Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Davida Komšića (20).

Tužilaštvo mladića tereti da je 22. februara ove godine, oko 21.30 sati, nakon što se s Kristinom vratio iz večernjeg izlaska, podstaknut >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljubomorom i željom za osvetom, dok je sedeo na suvozačevom sedištu, pritisnuo ju levom rukom za vozačko sedište kako ne bi mogla da se pomakne. Potom ju je izubadao nožem po telu i po glavi.

Krvavi zločin dogodio se nakon što je Kristina rekla Komšiću da s njim raskida, jer je u novoj ljubavnoj vezi sa drugim muškarcem s kojim je trudna. To je, prema navodima optužnice, obdukcija i pokazala.

Komšić do daljnjeg ostaje u pritvoru gde mu preti najmanje deset godina zatvora, a kako je već pisano, nakon iskaljivanja nezapamćene količine besa, pogleda hladnog kao špricer, Komšić je izrazio žaljenje.

- Zajedno smo bili od sedmog razreda osnovne škole. Znali smo da se svađamo. Prijavila me da sam je pretukao, ali je povukla iskaz rekavši da je sa mnom trudna. Pravi šok mi je bio kad mi je tri dana pre ubistva na telefon rekla da je već tri meseca trudna sa drugim čovekom. Pokušao sam da tražim objašnjenje, ali mi je rekla da ću sve saznati na vreme. Kobno veče išli smo na večeru, potom nas je dovezla ispred njene zgrade. Izvukao sam kuhinjski nož iz torbice i zabio joj ga u vrat. Čuo sam njen vrisak. Smračilo mi se. Znam samo da sam je nastavio ubadati. Ne sećam se svega. Izgubio sam se kompletno - rekao je Komšić policiji.

Nakon ubistva nazvao je oca i otišao kući, a usput je nož odbacio u kontejner. Izmasakrirano telo njegove bivše devojke pronašli su, pak susedi. Ovo, inače, nije jedini postupak u kojem je Komšić osumnjičen. Na Odeljenju za omladinu Opštinskog krivičnog suda u Zagrebu sudi mu se zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Sveticama u aprilu prošle godine kada je autom udario u pešaka Josipa Kolarića (72). Komšić je, kršeći saobraćajne propise na pešačkom prelazu naleteo na Kolarića, koji je put prelazio uprkos semaforu na kojem je bilo upaljeno crveno svetlo za pešake.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.