Počinju novogodišnje gužve u saobraćaju

Izvor: Mondo, 21.Dec.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju novogodišnje gužve u saobraćaju

Danas i sutra se očekuje kiša, koja se pretvoriti u led na kolovozu

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Pretposlednji vikend u decembru označava početak još jednog perioda s pojačanim saobraćajem pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, a povremeno veći broj vozila na autoputevima, ali i na pojedinim graničnim prelazima uslovljavaće duže zadržavanje na pojedinim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

AMSS podseća vozače >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da prema upozorenju RHMZ-a postoje realni uslovi za kišu koja se ponegde može i lediti pri tlu, uglavnom na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda, što znatno može otežati vožnju.

Zbog toga vozila moraju imati sve četiri zimske gume, a za putovanja van naseljenog mesta obavezno je posedovanje lanaca.

Kazne za neposedovanje zimske opreme u Srbiji i inostranstvu

Na deonicama duž rečnih tokova, kotlina i klisura moguća je magla, kao i pojava odrona, posebno na Đerdapskoj magistrali.

Magle ima na autoputu Beograd – Niš, na deonici Doljevac – Pečenjevci.

Na putevima drugog i trećeg prioriteta na jugu Srbije moguće je formiranje leda na kolovozu.

Prema informacijama "Puteva Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Uprave granične policije Srbije saopštila je na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta, dok teretna vozila na izlazu iz zemlje čekaju duže - na Horgošu i Kelebiji, ka Mađarskoj, oko 300, odnosno 240 minuta, a na Gradini, prema Bugarskoj, oko 120 minuta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.