Počinje suđenje veka u Francuskoj

Izvor: B92, 18.Okt.2021, 16:26

Počinje suđenje veka u Francuskoj

Danas počinje suđenje petorici bliskih saradnika bivšeg predsednika Nikole Sarkozija, a kako pišu francuski mediji očekuje se da će trajati pune tri nedelje.

Sud će se baviti aktivnostima petorice optuženih tokom Sarkozijevog petogodišnjeg mandata, posebno zloupotrebama uticajem, favorizovanjem nekih kompanija i proneverom državnih sredstava.

Zaobilazeći pravila o javnim nabavkama, ne oglašavajući pozive za učešće na tenderima predsednički tim je bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvorenog nadmetanja angažovao privilegovane kompanije za usluge čija je vrednost veća od 10 miliona evra, prenosi uticajni pariski dnevnik Liberasion.

Dok je bivši predsednik, pozivajući se na svoje privilegije, izbegavao krivično gonjenje, pitanje njegovog imuniteta dugo će bacati senku na ovaj slučaj i tok celog sudjenja.

Građansko udruženje Antikor je ipak pozvalo Nikolu Sarkozija kao svedoka, ali bez većih izgleda za uspeh, ocenjuje se u članku Liberasiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počelo suđenje vijeka u Francuskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2021

Počelo je suđenje petorici bliskih saradnika bivšeg predsjednika Nikole Sarkozija, a kako pišu francuski mediji, očekuje se da će trajati tri nedjelje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.