Počinje suđenje ocu koji je bacio decu kroz prozor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2019, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje ocu koji je bacio decu kroz prozor!

Otac je u zatvor u Zadru u utorak dovezen iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a na pripremnom ročištu će se utvrditi je li raspravno sposoban.

Danas će se na Županijskom sudu u Zadru održati prvo pripremno ročište za nezapamćen slučaj nasilja oca nad svoje četvoro maloletne dece koje je 28. februara bacio s prvog sprata kuće u Pagu.

Očekuje se da će suđenje, tokom celog postupka biti zatvoreno za javnost, zbog zaštite života maloletne dece. Kako prenose mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otac je u zatvor u Zadru u utorak dovezen iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a na pripremnom ročištu će se utvrditi je li raspravno sposoban.

Otac je optužen za krivično delo četvorostrukog pokušaja ubistva, a preti mu kazna od 50 godina zatvora, što bi bila, dosad, najveća kazna izrečena u Hrvatskoj.

Pri izricanju kazne uzeće se obzir da je prilikom počinjenja krivičnog dela bio smanjeno uračunljiv jer je duže vreme ima psihičkih poteškoća.

Rezultati toksikološke analize pokazali su da je u trenutku zločina bio pod uticajem lekova za smirenje, a u krvi nije imao alkohola.

Ispovest majke o danu kada je muž bacio decu kroz prozor možete pročitati OVDE

Za završetak istrage ključno je bilo veštačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neuračunljiv, pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, što znači da će mu se suditi u tzv. redovnom kaznenom postupku.

Optužnicom se tereti da je 28. februara, oko 6 sati, u Pagu u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i decom, s namerom da ih ubije, svoje četvoro dece dok su spavala, uzeo iz spavaće sobe u naručje jedno po jedno i bacio ih s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće.

Dve devojčice i jedan dečak zadobili su teške povrede, dok je četvrta devojčica lakše povređena.

Smrt mališana izbegnuta je samo hitnom medicinskom intervencijom.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.