Završen sastanak Radne grupe za međustranački dijalog

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 13:25

Završen sastanak Radne grupe za međustranački dijalog

Beograd -- Prvi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca održan je u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Ta grupa je osnovana sa ciljem da se definišu teme dijaloga i koordinira njegov dalji tok.

Radnu grupu osnovao je predsednik parlamenta Ivica Dačić nakon prvog sastanka vlasti i opozicije kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, članovi te grupe su predsednik parlamenta Ivica Dačić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, predsednik Radne grupe za saradnju sa OEBS-om Dejan Đurđević, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović i predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović.

U grupi su i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predstavnica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, predsednik POKS-a Žika Gojković, kopredsednica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj.

U radnoj grupi je i Stranka moderne Srbije, ali je kopredsednica SMS Tatjana Macura juče saopštila da oni neće učestvovati u radu te grupe, jer je, kako je navela, Saša Radulović, lider stranke čiji je član ona nekada bila, insistirao da se iz Radne grupe isključi Macura ili on.

"Ne želimo da naša mlada organizacija ili predstavnici postanu samo dobar izgovor onima koji bi da integritet krhkog i tek započetkog dijaloga u Srbiji svojim ucenama naruše”, navela je Macura.

Prvi sastanak radne grupe u okviru Međustranačkog dijaloga bez prisustva stranaca, koji je danas održan u Skupštini Srbije, završen je bez zvaničnih izjava za medije, ali je, prema Tanjugovim izvorima, bio vrlo konkretan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.