Policijski čas i puste ulice. Najnoviji podaci: Sinoć više od 1.100 zaraženih FOTO

Izvor: B92, 21.Okt.2020, 08:36

Policijski čas i puste ulice. Najnoviji podaci: Sinoć više od 1.100 zaraženih FOTO

Ljubljana -- U utorak u 21 sat, prvi put u istoriji nezavisne Slovenije, na snagu je stupio policijski čas, odnosno ograničenje kretanja između 21 i 6 sati ujutro.

Od ponoći druženje je ograničeno na najviše šest osoba, a postoji i zabrana kretanja između regiona, navodi hrvatski portal Index.hr.

Uvođenje policijskog sata u glavnom gradu prošlo je prilično mirno, navodi dalje taj portal i dodaje da su nešto iza 21 sat ulice postale prazne, a foto-reporter >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 24ura na ulicama je zatekao uglavnom samo policajce.

Malo drugačije bilo je u Mariboru, gde se stotinjak demonstranata okupilo na Glavnom trgu. Oni su, između ostalog, uzvikivali da policijski čas nije ustavan.

Premijer Janez Janša sinoć je, kao reakciju na protest, na Tviteru objavio da Slovenija u poslednja 24 sata već ima više od 1.100 novozaraženih te je pozvao ljude da se uozbilje.

Neki mediji bliski vladi, međutim, javilisu da je reč o brojci od 1.323 slučaja koronavirusa za 24 sata.

Jutros je portparol vlade za koronavirus Jelko Kacin pozvao ljude da ostanu u svojim domovima.

"Zaista, ostanite kod kuće ako možete. Mnogi od nas moraju ići na posao, posebno danas. Pazite na sebe i nazovite one kojima je potrebna pomoč. Nema ih malo", napisao je on.

U utorak naveče vlada je odlučila da su u kolektivnim sportovima dopuštena takmičenja, ali samo ona na najvišem nivou, dok su u pojedinačnim sportovima dopuštena velika domaća i međunarodna sportska događanja bez gledalaca.

Sportski trening sada je dopušten sportistima olimpijske, svetske, međunarodne i perspektivne klase, kao i profesionalnim sportistima starijim od 15 godina, koji su upisani u registar profesionalnih sportista u Ministarstvu.

Vlada je takođe odredila da čak i u crvenim regijama frizerski i kozmetički saloni mogu prihvatiti jednog klijenta na 20 kvadratnih metara. Do sada se smatralo da u tim regionima frizeri i kozmetika mogu imati samo jednog klijenta u poslovnom prostoru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PROTEST NA TRGU U MARIBORU ZBOG POLICIJSKOG ČASA! Premijer Janez Janša poručio: Za 24 sata 1.100 novozaraženih, uozbiljite se

Izvor: Kurir, 21.Okt.2020

U utorak u 21 sat, prvi put u istoriji nezavisne Slovenije, na snagu je stupio policijski čas, odnosno ograničenje kretanja između 21 i 6 sati ujutro, a nadležni pozivaju građane da ostanu u svojim kućama.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.