Počelo takmičenje za najbolju eko-video igru Grin gejms

Izvor: Blic, 22.Maj.2012, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo takmičenje za najbolju eko-video igru ''Grin gejms'

Takmičenje za najbolju video igru sa ekološkom porukom ''Grin gejms'' (Green Games) za osnovce i srednjoškolce Srbije počelo je danas, a u njemu učestvuje više od 60 gradova i opština sa svojim timovima.

Takmičenje organizuje udruženje ''Oktopus'', a na zvaničnom sajtu www.greengames.rs do 25. juna biće postavljeni svi radovi učenika koji su, uz mentorsku pomoć profesora, osmislili rešenja za video igru.

Svi građani moći će da glasaju za svoje favorite >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 25. juna do kraja septembra, putem SMS poruka i tako podrže kandidata iz svoje opštine.

Pobednici ''Grin gejms'' takmičenja biće proglašeni u novembru. Pored ličnih nagrada, pobednički timovi osvojiće i reciklažne robote za grad ili opštinu iz koje dolaze.

Mendžer spoljnih poslova Telenora Ivana Vranjican istakla je da ovaj projekat objedinjuje ono čemu ta kompanija teži, a to su očuvanje životne sredine, ulaganje u mlade talentovane ljude i promovisanje novih tehnologija.

Ona je dodala da će sredstva prikupljena preko SMS poruka sa Telenor mreže biti namenjena daljem obrazovanju talentovanih informatičara ''Grin gejms'' takmičenja i biće uručena pobedničkom timu.

Specijalna nagrada - ArtEko reciklažni robot biće dodeljen i OŠ ''Milinko Kušić'' iz Ivanjice koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju.

Ovo takmičenje održava se u okviru kampanje ''Znanjem za održivi razvoj'', organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstva prosvete i nauke, ISC - Instituta za održive zajednice, Ambasade SAD, USAID-a, kompanije Telenor, OEBS-a, Progres/UNOPS-kao i Stalne konferencije gradova i opština.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.