Počelo suđenje za istorijsku PLJAČKU NAKITA U KANU, Bosanac iz Pink Pantera pred pravosuđem u Kelnu

Izvor: Blic, 12.Sep.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje za istorijsku PLJAČKU NAKITA U KANU, Bosanac iz "Pink Pantera" pred pravosuđem u Kelnu

Pod neviđenim merama bezbednosti na Regionalnom sudu u Kelnu jutros je počelo suđenje trojici članova dobro poznate bande kradljivaca poznate pod nazivom "Pink Panter".

Prvooptuženi u ovom slučaju je 38-godišnji državljanin BiH, koji je pre 4 godine na spektakularan način pobegao iz švajcarskog zatvora. Radi se o Milanu Popariću iz Livna koji je nakon filmskog bega iz zatvora učestvovao u senzacionalnoj pljački dragulja u Kanu.

Poparić je rođen u Kelnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a do svoje trinaeste godine živeo je u selu Provo kod Livna.

Zvelikog broja razbojništava i teških pljački u kojima je učestvovao 2007. godine bio je osuđen na devet godina zatvora. Prema podacima Interpola, kao član Pink Pantera aktivno je učestvovao u nekoliko krađa dijamanata.

Njegov beg iz zatvora bio je nalik scenama iz najboljih akcionih filmova.

Prilikom šetnje zatvorskim dvorištem, njegovi saučesnici su se kombijem zabili u zaštitnu ogradu, koju su razvalili, a potom iz automata zapucali na čuvare. Iskoristivši haotičnu situaciju, Popariću i Adrianu Albrehtu su dodali merdevine pomoću kojih su preskočili ogradu, piše Faktor.

Nakon toga je jedno od vozila dignuto u vazduh, a drugim su Poparić i njegovi pomagači u filmskom stilu pobegli prema Francuskoj. Povređenih nije bilo.

Krađa na izložbi

Četiri dana kasnije izvedena je pljačka u hotelu “Carlton” u kojem se održavala izložba skupocenog nakita.

Svetski mediji tada su izvestili da je vrednost ukradenog dragog kamenja preko 100 miliona evra, te da se radi o drugoj pljački po vrednosti u istoriji Francuske.

Mesec dana kasnije, Poparić je ipak uhapšen na zapadu Švajcarske, a u akciji je učestvovalo čak 50 specijalaca.

Nemački mediji pišu da sva trojica optuženih dolaze iz istočne Evrope i smatraju se posebno opasnim, što pokazuje činjenica da je kod njih prilikom hapšenja pronađeno teško oružje.

Banda "Pink Panter" smatra se odgovornom za više od 200 pljački u Evropi, Aziji i Americi.

Čini se da je trojka izvedena na Sud u Kelnu samo mali deo međunarodne zločinačke organizacije. Uhapšeni su pod sumnjom da su u obližnjem Eslingenu izvršili pljačku nakita i plemenitih metala vrednih 600.000 evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počelo suđenje za istorijsku PLJAČKU NAKITA U KANU, Bosanac iz "Pink Pantera" pred sudom u Kelnu

Izvor: Blic, 12.Sep.2017

Pod neviđenim merama bezbednosti na Regionalnom sudu u Kelnu jutros je počelo suđenje trojici članova dobro poznate bande kradljivaca poznate pod nazivom "Pink Panter"...Prvooptuženi u ovom slučaju je 38-godišnji državljanin BiH, koji je pre 4 godine na spektakularan način pobegao iz švajcarskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.