Počelo štampanje glasačkih listića za izbore 21. juna

Izvor: RTS, 11.Jun.2020, 13:56

Počelo štampanje glasačkih listića za izbore 21. juna

Glasački listići za predstojeće parlamentarne izbore, 21. juna, počeli su da se štampaju u štampariji "Službenog glasnika" u Beogradu.
Početku štampanja prisustvovao je i predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević, koji je, nakon što je pregeldao prvi odštampani glasački listić, i utvrdio da je ispravan, stavio svoj potpis, čime je označen početak štampanja.

"Glasački listići se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štampaju u skladu sa ukupnim brojem birača u Srbiji, koji je rešenjem utvrdilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a odlukom potvrdila i RIK", rekao je Dimitrijević.
Ukupno će se štampa 6.583.665 glasačkih listića, što je broj birača u Srbiju uvećan za zakonskih 0,5 odsto, odnosno 32.919 dodatnih, rezervnih listića, rekao je Dimitrijević.

Listići će biti roze boje, a štampaće se na 12 jezika, sa 29 jezičkih varijanti.
Glasanje će se 21. juna obavljati na 8.385 biračkih mesta, rekao je Dimitrijević.
Na parlamentarnim izborima učestvovaće 21 izborna lista.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.