Snažno nevreme širom Srbije: Pljuštalo i grmelo, padao grad, kolaps na putevima, Ivanjica opet na udaru VIDEO

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 16:40

Snažno nevreme širom Srbije: Pljuštalo i grmelo, padao grad, kolaps na putevima, Ivanjica opet na udaru VIDEO

Na teritoriji Beograda počelo je oko 17 h nevreme, praćeno pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima Beograda počeo je i grad.

Područje Mačvanskog i Kolubarskog okruga takođe je zahvatilo nevreme praćeno jakim pljuskovima.

Beogradsko naselje Karaburma pogođeno je gradom.

Pojedini delovi Višnjičke ulice, od Rospi ćuprije do pumpe Europetrola, poplavljeni su vodom i vozila se teško probijaju.

Nevreme je izazvalo i kolaps na putevima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a na auto-putu za Zagreb gužva je u oba smera, saobraćaj se otežano odvija od Zmaja do Konjarnika.

Veliki broj vozila je u Ulici Jurija Gagarina, na Trgu Nikole Pašića, na Brankovom mostu i Trgu Nikole Pašića, kao i kod Vukovog spomenika.

Velike gužve su i na Pančevačkom mostu.

Gužve su i u centru Beograda, kao i na Novom Beogradu.

RHMZ je izdao upozorenje da će tokom poslepodneva iznad većeg dela Srbije biti nestabilno, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada.

Nevreme ni danas nije zaobišlo opštinu Ivanjica, kuće u naseljima Senjak i Bukovica i dalje su pod vodom.

"Kanali su se izlili, ali ono što je dobra vest, u manjoj meri nego juče. Ekipe su na terenu i rade na sanaciji. Grad je ponovo potukao ivanjička sela i pričinjena je šteta na poljoprivrednim usevima. Danas je ispaljeno 52 protivgradne rakete, a strelci su i dalje u pripravnosti na stanicama. Situaciju otežavaju najavljene padavine", izjavio je Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Nevreme je pogodilo i ostale delove zapadne Srbije, a grad veličine lešnika padao je i u pribojskom selu Slatina koje se nalazi na granici sa Republikom Srpskom.

Kragujevac je oko 16.30 h zahvatilo nevreme s jakim vetrom i pljuskom, a pojedina naselja je zasipao i grad.

Grad veličine graška padao je neobično - unakrsno iz raznih pravaca, u tri navrata tokom jednog sata, pa su dvorišta ubrzo obelela.

Gradske ulice su postale reke, na pojedinim raskrsnicama semafori nisu radili, te je saobraćaj otežan.

Agencije Beta saznaje da se izlio nabujali Sušički potok i poplavio okolinu.

U opštini Topola grad je oštetio voćnjake u selima Bor, Mitrovčić, delu Vinče, zaseoku Veliko Polje, zatim u Lipovcu, Božurnju i samoj Topoli.

Stanje se sada stabilizuje, rečeno je Beti u Radarskom centru na brdu Bešnjaji kod Kragujevca, gde kažu da su strelci tokom popodneva ispalili 100 protivgradnih raketa i još dejstvuju.

Meteorolozi kažu da je uzrok nevremena hladan front koji je došao iz pravca Užica i Sjenice i zahvatio Kragujevac i Jagodinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.