Počelo je: Haradinaj na saslušanju u Hagu

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo je: Haradinaj na saslušanju u Hagu

Hag -- Počelo saslušanje Haradinaja u zgradi Specijalizovanog tužilaštva u Hagu, povodom optužbi za ratne zločine na KiM od 1998. do 2000.

Nije poznato za koje se zločine tereti kosovski premijer u ostavci jer tužilaštvo odbija da saopšti informacije o tome, naglašavajući da istraga nije javna.

I bivši predsednik Kosova Jakup Krašnići, stigao je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva 20-ak minuta pre Haradijanja, prenosi prištinska Koha sa lica mesta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Specijalizovno tužilaštvo kojim od septembra prošle godine rukovodi američki tužilac Džek Smit nadležno je za istraživanje ratnih zločina počinjenih na Kosovu i Metojiji od 1998. do 2000. godine.

Prema Zakonu o Specijalizovanim većima i Specijalizovnom tužilaštvu, prilikom ispitivanja, Haradinaj će najpre biti upoznat sa svojim pravima, medju kojima je i pravo da ne iznosi odbranu - da se brani ćutanjem, ali ukoliko odluči da odbranu iznese to može da traje dan, dva u zavisnosti od toga šta ima da kaže.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.