Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

U zgradi Predsedništva Srbije održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom moguće špijunske afere.
Sednici su prisustvovali čelnici službi bezbednosti, premijerka Ana Brnabić, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor policije Vladimir Rebić, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Nakon sednice, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti.
Aleksandar Vučić je u sredu dao nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente. 
Povodom istrage o snimku ranije danas se oglasio i Kremlj, saopštivši "da je siguran da ništa ne može da naruši odnose između Moskve i Beograda".
O mogućnoj špijunskoj aferi takođe je govorila i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, rekavši da je reč o "redovnoj provokaciji pred važan susret".
Predsednik Srbije trebalo bi 4. decembra da boravi u radnoj poseti u Rusiji i da se sastane sa predsednikom Vladimirom Putinom. 

Blic je pisao da je ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter snimka na kome se vidi kako daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.
Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, njegova autentičnost potvrđena je za Blic, a potvrdio ga je i istraživački novinar Hristo Grozev na svom Tviter nalogu.
Kako je pisao Radio Slobodna Evropa, tokom novembra osoba pod korisničkim imenom "kdjuey" otvorila je nalog na Tviteru.
Bez jednog pratioca ili osobe koju prati, objavila je video sa svog Jutjub naloga, kreiranog 17. novembra u 16.30.
Autentičnost snimka takođe je potvrdila i Bezbednosno-informativna agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Dokumentovali smo 10 kontakata Klebana sa izvorima u Srbiji ali ne menjamo odnos prema ...

Izvor: Beta, 21.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su kontraobaveštajne strukture Srbije dokumentovale 10 kontakata ruskog obaveštajca Georgija Klebana sa tri konspirativna izvora u Srbiji, ali i dodao da Beograd zbog toga neće menjati politiku prema Moskvi.Navodeći da je Srbija "godinama...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.