Nova runda dijaloga na FPN-u

Izvor: RTS, 09.Sep.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova runda dijaloga na FPN-u

Peti u nizu razgovora vlasti i opozicije, u okviru Dijaloga 2020, održan je na Fakultetu političkih nauka.
Današnji sastanak bio je posvećen problemima biračkog spiska i izborne administracije.

Do sada su, pored uvodnog sastanka, organizovana tri tematska panela o finansiranju izbornih kampanja i medijima u izbornom procesu. 
Sastanku su prisustvovali predstavnici SNS-a Vladimir Orlić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Vladimir Đukanović, iz SPS-a Đorđe Milićević, iz LDP-a Đorđo Žujović.
Takođe, i izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević, Nemanja Nenadić ispred Transparentnosti Srbija, Raša Nedeljkov iz organizacije CRTA, Bojan Klačar ispred CESID-a.
Dijalog organizuju Fakultet političkih nauka u Beogradu i Fond za otvoreno društvo.
Ni ovog puta sastanku nisu prisustvovali predstavnici Saveza za Srbiju i DSS-a.
Antonijević: Žustra, ali konstruktivna rasprava 
Milan Antonijević je, posle sastanka vlasti i opozicije na FPN-u, rekao da je o biračkom spisku i izbornoj administraciji postojala saglasnost svih prisutnih.
"Jeste tehnička tema, ali je bilo žustre rasprave", rekao je Antonijević novinarima i dodao da su se učesnici ponovo vratili na temu medija.

"Mislim da postoji spremnost da se organizuje javno slušanje o funkcionisanju i radu REM-a koje može imati i delove izmene zakona kao rezultat tog javnog slušanja. Znamo da to može zahtevati određeni period, ali jeste jedan od puteva koje vidimo kao izlaz iz situacije koja je u ovom trenutku u medijima", rekao je Antonijević.
Dodao je da su u delu rasprave bili povišeni tonovi, međutim, kaže da se može reći i da se na sastanku došlo do konkretnih i konstruktivnih zaključaka.
"Postoji spremnost i da se razgovara o efektima dijaloga na FPN-u sa radnom grupom koja je formirana pri Vladi Srbije, koju vodi Nebojša Stefanović, da vidimo na koji način može da se pretoči ono što su teme na FPN-u pred radnom grupom", rekao je Antonijević.
Rekao je da će poslednja tema biti biračko pravo, a sastanak je zakazan za 19. septembar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.