Poboljšana situacija u Požegi, ali neće biti ukinuto vanredno stanje

Izvor: B92, 05.Avg.2020, 11:46

Poboljšana situacija u Požegi, ali neće biti ukinuto vanredno stanje

Požega -- U kovid-ambulanti u Domu zdravlja Požega znatno je manji broj prvih pregleda nego što je to bilo pre 20 dana, kaže zamenik predsednika opštine Ivan Novaković.

Epidemiološka situacija je sada povoljnija.

Novaković je Tanjugu rekao da se još neće ukidati vanredna situacija u Požegi, koja je zbog širenja kovida 19 na snazi od 6. jula, jer, kako kaže, takva mera može dovesti do potpunog relaksiranja građana.

"Prati se situacija, brinemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će ukidanje vanredne situacije dovesti do potpunog relaksiranja stanovništva koje je sada poprilično disciplinovano i nosi maske i održava distancu", naveo je Novaković.

Opština Požega je druga na "crnoj listi" po broju zaraženih u Zlatiborskom okrugu i od početka epidemije ima 285 obolelih od korone, od kojih je sedmoro pacijenata preminulo usled posledice infekcije virusom, podaci su užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Juče je u toj opštini zabeleženo dvoje novoobolelih od kovida 19.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.