Plenković zove papu u Zagreb  na razgovor o Stepincu

Izvor: B92, 07.Okt.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković zove papu u Zagreb " na razgovor o Stepincu

Hrvatski premijer Andrej Plenković hoće da pozove papu Franju da poseti Hrvatsku i da sa njim razgovara o okončanju postupka kanonizacije Alojzija Stepinca.

Takođe, on je naveo da namerava sa papom da razgovara i o jačanju odnosa Svete Stolice i Hrvatske.

Plenković je rekao da je poseta papi Franji za njega zasigurno jedan od najvažnijih događaja u njegovom životu, a poklapa se, kazao je, i s godinom dana rada vlade.

"Očekujem da od njega čujem poruke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ohrabrenja, da ga, naravno, pozovem u Hrvatsku, da razgovaramo o okončanju postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca i svim drugim pitanjima koja su važna i bitna za jačanje odnosa između Svete Stolice i Hrvatske", rekao je Plenković.

HINA prenosi da će Plenković, osim audijencije kod pape, u subotu imati sastanak sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom>

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.