Plenković vodi na listi najnegativnijih političara

Izvor: B92, 06.Maj.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković "vodi" na listi najnegativnijih političara

Zagreb -- Građani Hrvatske najnegativnijim političarem smatraju premijera Andreja Plenkovića, dok predsednici Kolindi Granar Kitarović rejting ne opada.

HDZ je najpopularnija stranka, ali beleži pad popularnosti.

To su pokazali rezultati najnovijeg istraživanja agencije Cro Demoskop za maj.

Na listi koga građani vide kao najnegativnijeg političara, naime, "vodi" Plenković s 26,8 posto, što je više u odnosu na prethodni mesec, kada ga je takvim videlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 24,4 posto ispitanih u aprilu.

Na drugom mestu su "svi političari" s 14,9 posto, na trećem Davor Bernardić, a na četvrtom je Milorad Pupovac sa 8,3 posto, mada je manje "negativan" nego pre mesec dana kada ga je tako videlo 9,3 posto ispitanika.

Po pitanju koga vide kao najpozitivnijeg političara, građani Hrvatske su u najvećem procentu odgovarali "nikoga", a predsednica Kolinda Grabar Kitarović je na drugom mestu, sa 16 odsto, svega pola procenta manje nego u prošlom ispitivanju.

Vladajuća HDZ, Andreja Plenovića, kao i najuticajnija opoziciona SDP, iako i dalje najuticajnija stranka u Hrvatskoj, iz meseca u mesec beleži pad popularnosti i trenutno uživa poverenje 26,4 odsto ispitanih.

Taj pad je doduše nešto manji u odnosu na onaj zabeležen u aprilu, kada je bio na 26,8 posto, kada je zabeležen ozbiljan pad u odnosu na mart kada su imali 28,9 odsto.

SDP se još uvek drži na drugom mestu, imaju 20,7 posto, što je novi pad u odnosu na mesec pre kad su imali 21,1 posto.

Zato Živi zid opet raste, I opet je na trećem mestu s 12,7 posto, dok su u aprilu imali 11,2 posto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.