Plenković očekuje neka mala pojašnjenja

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković očekuje "neka mala pojašnjenja"

Zagreb -- Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak da je zatražio potpun izveštaj o hapšenju novinara portala Indeks Gordana Duhačeka.

Plenković očekuje, kako je rekao, "neka mala pojašnjenja" o tome šta se zapravo događalo.

Plenković je na otvorenom delu sednice vlade rekao da je stava da su sloboda govora i sloboda medija temelj svakog demokratskog društva i da na tome Hrvatska treba da istraje.

Konstatovao je da je tema privođenja Duhačeka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još prisutna u javnosti i da se o njoj govori.

Plenković je govorio i o inicijativi "67 je previše", navodeći da će vlada prihvatiti potpise koji su prikupljeni u saradnji sa sindikatima, te da će Zakon o penzijskom sistemu biti promenjen, preneli su hrvatski mediji.

Dodao da oni koji žele da ostanu da rade i nakon navršene 65. godine starosti - to mogu.

"Slušamo poruku 700.000 ljudi, ali i pružamo mogućnost onima koji žele da ostanu na tržištu rada”, zaključio je Plenković i dodao da uskoro očekuje izmenu zakona koji će podržati takvu odluku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.