Plašim se da nas može očekivati scenario od 12. maja: KNEŽEVIĆ OTKRIO ČEGA SE NAJVIŠE BOJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020, 08:51

"Plašim se da nas može očekivati scenario od 12. maja": KNEŽEVIĆ OTKRIO ČEGA SE NAJVIŠE BOJI

Masovna hapšenja su već najavljena

Za danas su u Crnoj Gori ponovo najavljene protestne litije, a poslanik crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević očekuje tenzičan dan i nada se da se neće završiti masovnim hapšenjem i sukobima.

Knežević podseća da je direktor crnogorske policije najavio da će biti uhapšeni svi koji ne budu poštovali mere NKT.

- Plašim se da nas može očekivati scenario od 12. maja kada je bila litija u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nikšiću i uhapšen vladika Joanikije - rekao je Knežević.

Knežević je rekao da je izvesno da je saopštenjem Episkopskog saveta otvorena šansa za crnogorski režim da do Petrovdana učini sve da kroz izmene i dopune zakona, kroz prelazne izvršne odredbe Zakona o slobodi veroispovesti, stori sve mogućnosti da dođe do suspenzije ovog zakona.

- Ono što je ponudila DPS, Milo Ðukanović i Duško Marković prejudicira odluku Ustavnog suda koja će u potpunosti uslaglasiti ovaj zakon i ostaviti prostor da se u Međunarodnm sudu u Strazburu kroz određeni vremenski period odluči da li je taj zakon u skladu sa ustavom odnosno evropskim konvencijama - rekao je on.

Knežević je ocenio da se Crna Gora nalazi u opštem bankrotu i da očekuje da će Milo Ðukanović raspisati izbore krajem avgusta ili početkom septembra.

Ono što je sigurno, smatra Knežević, je i da će nedostatak turista nadoknaditi intenzivna i zapaljiva atmosfera od strane DPS-a i njihovih pokušaja da optuže Srbiju i SPC kao elemente desitrukcije koji pokušavaju da zaustave Crnu Goru na njenom evroatlanstkom putu.

- Ðukanović hoće da nađe nevidljivog neprijatelja od koga treba da brani privatnu državu koju je zaokružio 21. maja na pokradenom referendumu 2006. godine - zakljucio je Knežević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.