Plasido Domingo se izvinio ženama koje je uznemiravao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasido Domingo se izvinio ženama koje je uznemiravao

Operski pevač Plasido Domingo izvinio se danas ženama koje su ga optužile za seksualno uznemiravanje i neprimereno ponašanje, rekavši da preuzima punu odgovornost za svoje postupke.

AP je, naime, izvestio da je istraga američke unije koja predstavlja operske izvođače zaključila na osnovu navoda 27 žena da je Domingo prema njima iskazao nedolično seksualno ponašanje zloupotrebljavajući svoj uticaj i to u periodu od najmanje dve decenije.

Domingo je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje je dostavio medijima naveo da poštuje žene koje su se konačno osetile dovoljno slobodno da progovore i da želi da one znaju da mu je žao zbog povreda koje im je naneo.

"Prihvatam potpunu odgovornost za svoje postupke i iz ovog iskustva sam sazreo", dodao je Domingo.

Domingo (79), čija karijera traje više od pet decenija i tokom koje se nalazio na visokim položajima, rekao je da razume da su se neke žene plašile da izraze kako se osećaju zbog brige da bi to moglo uticati negativno na njihovu karijeru.

Španski pevač je napustio Metropoliten operu u Njujorku u novembru, nakon što ga je nekoliko žena optužilo da ih je seksualno uznemiravao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.