Pitali Skota Ako je PR važnija SAD, nego BG Rusiji

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitali Skota "Ako je PR važnija SAD, nego BG Rusiji"

Beograd -- Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot rekao je da će SAD nastaviti da podržavaju dijalog koji vodi EU, jer je to jedini put da se stvari pokrenu na bolje

Upitan da li je, ako bi se napravila paralela, Priština važnija Vašingtonu, nego što je Beograd Moskvi, on je kazao da smatra da su "Srbija i Kosovo ključne za postizanje sporazuma o stabilnosti i saradnji u regionu" i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da SAD veruje da je Rusiji kao i njima stalo da se u pregovorima postigne napredak koji bi doveo do te stabilnosti.

Na pitanje da li je vreme za ulazak SAD u dijalog Beograda i Prištine ili se to već dogodilo, američki ambasador kaže da će SAD nastaviti da podržavaju dijalog koji vodi EU, jer je to jedini put da se stvari pokrenu na bolje.

Skot je naveo i da njemu nije poznato da prištinske vlasti imaju crnu listu srpskih ministara, koji bi bili uhapšeni ako pređu administrativnu liniju.

"Koliko je meni poznato, vlasti Kosova poriču da takva lista postoji i ja uopšte ne znam da postoji i nisam čuo za nju", kazao je Skot.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.