Pipali su nas svuda, izgledali su kao ČUDOVIŠTA, povraćale smo: Ispovest dobitnice NOBELA ZA MIR ledi KRV u žilama! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2018, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pipali su nas svuda, izgledali su kao ČUDOVIŠTA, povraćale smo: Ispovest dobitnice NOBELA ZA MIR ledi KRV u žilama! (VIDEO)

"Šetali su po sobi, gledali u nas, dok smo vrištale i molile!"

Nadija Murad (25), ovogodišnja dobitnica Nobelove nagrade za mir, otkrila je britanski "Gardijan" mučne detalje zatočeništva u rukama džihadista ISIS-a, gde je kao i većina Jazidi žena, bila seksulano zlostavljana i podavana kao belo roblje.

U tekstu pod nazivom "Bila sam ISIS-ova seks robinja. Pričam svoju priču jer je to najbolje oružje koje imam", otkrila je kako je izgledala trgovina ženama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u samoprozvanoj Islamskoj državi.

- Pijaca robova otvarala se noću. Mogli smo da čujemo gungulu niz stepenice, gde se militanti registruju i organizuju, a kada je prvi čovek ušao u sobu sve devojke su počele da vrište. To je bilo poput scene eksplozije. Mi smo jukale kao da smo ranjene, povraćale po podu ali ništa od toga nije zaustavilo militante. Šetali su po sobi, gledali u nas, dok smo vrištale i molile. Prvo su išli ka najlepšim devojkama pitajući: "Koliko imaš godina?" i ispituju istovremeno kosu i usta. "One su device, zar ne?", pitali su čuvara, koji je klimnuo glavom i rekao: "Naravno!" Kao prodavač ponosan na svoj proizvod. Militanti su nas dodirnuli svuda gde su hteli, prelazeći rukama preko naših grudi i nogu, kao da smo životinje - piše Nadija Murad.

'He asked me to take my clothes off. He put me in a room with the guards, then they proceeded to commit their crime until I fainted.'

This was the powerful testimony by Yazidi activist Nadia Murad who just won a Nobel Peace Prize for her efforts to end rape as a weapon of war pic.twitter.com/0yYiccA885

— Middle East Eye (@MiddleEastEye) October 5, 2018

Kako navodi dalje, na pijaci je vladao haos, dok su se džihadisti raspitivali na arapskom i turkmenskom jeziku o devojkama. Militanti su im naređivali da budu tiše, ali su one vrištale sve glasnije, udarajući ruke koje su ih dodirivale i pokušavajući da zaštite jedna drugu.

- Dok sam ležala tamo, jedan militant je stao ispred nas. Bio je to visoki rangirani borac po imenu Salvan, koji je došao sa drugom mladom Jazidi devojkom iz Hardana, koju je planirao da izbaci iz kuće dok je kupovao za zamenu. "Ustani", rekao je. Kada nisam, udario me je. "Ti! Devojka sa ružičastom jaknom! Rekao sam, ustani!". Nije izgledao kao čovek - izgledao je kao čudovište - piše Murad.

Napadanje Sindžara u severnom Iraku i uzimanje devojaka za seksualne robove nije bila spontana odluka na bojnom polju nekog pohlepnog vojnika, već plan Islamske države, navodi ona, i dodaje da je svaki detalj unapred planiran - kako će doći do njihovih domove, šta čini devojčicu manje ili više vrednom, koji su militanti zaslužili sabaje (seksualne robove) kao podsticaj i koje bi trebalo platiti. Dodaje da je o tome čak i diskutovano u džihadističkom propagandnom magazinu "Dabik", u pokušaju da privuku nove regrute.

Nadia Murad was kidnapped by I.S. and sold into sexual slavery.

Now the Yazidi woman has just won a Nobel Peace Prize for her efforts to end rape as a weapon of war pic.twitter.com/t1ebtREGIg

— Middle East Eye (@MiddleEastEye) October 6, 2018

- Na spratu niže, jedan militant zapisivao je naša imena i imena boraca koji su nas uzimali. Pomislio sam kada me je Salvan preuzeo, koliko je jak i kako je lako mogao da me zgnječi golim rukama. Bez obzira šta je radio, i bez obzira koliko sam se odupirala, nikada ne bih mogla da ga odbijem. Smrdeo je na pokvarena jaja i kolonjsku vodu. Gledala sam u pod, u stopala i članak militanata i devojčica koji su hodali pored mene. U gomili sam videla nekoliko muških sandala i članaka koji su bili mršavi, skoro ženski, i pre nego što sam počela da razmišljam šta radim, bacila sam se prema tim stopalima. Počela sam da molim. "Molim te, vodi me s tobom. Uradi šta hoćeš, jednostavno ne mogu da idem sa ovim džinom". Ne znam zašto se mršavi muškarac složio, ali okrenuo se Salvanu i rekao: "Ona je moja". Salvan se nije protivio. Mršavi čovek je bio sudija u Mosulu i niko mu se nije suprostavljao. Pratila sam ga do stola. "Kako se zoveš?", pitao me je. Govorio je mekim, ali neukusnim glasom. "Nadija", rekoh, i okrenuo se sekretaru. Izgleda da ga je čovek odmah prepoznao i počeo da beleži naše podatke - kaže Nadija.

Nadija Murad uspela je da pobegne iz ruku džihadista početkom 2015. godine nakon tri meseca zatočeništva, nakon čega je došla u Nemačku kao izbeglica. U ruke džihadista pala je kada su početkom 2014. napali njeno selo Kočo u Sinžaru u severnom Iraku, ona je tada išla u srednju školu. Bila je zarobljena zajedno sa sestrama i izgubila šestoro braće i majku.

JUST IN: Nobel Peace Prize Laureate Nadia Murad says she is 'incredibly honored and humbled'; says she shares the award with all Iraqis, Kurds, minorities and survivors of sexual violence worldwide pic.twitter.com/0wqFU860Zs

— Reuters Top News (@Reuters) October 5, 2018

Ove godine dodeljena joj je Nobelova nagrada za mir, zajedno sa Denis Mukvege, doktorom iz Konga koji radi sa žrtvama silovanja. Obrazlažući svoju odluku, komisija je navela: "Ona je pokazala neobičnu hrabrost u iskazivanju sopstvenih patnji i govora u ime drugih žrtava. Nadia Murad je jedna od oko 3.000 Jazidi devojčica i žena koje su bile žrtve silovanja i drugih zloupotreba od strane vojske ISIS-a. Zlostavljanja su bile sistematična i deo vojne strategije. Zlostavljanja su služila kao oružje u borbi protiv Jazida i drugih verskih manjina".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.