Pile neuračunljiv, neće odgovarati za pucnjavu u Bloku 45

Izvor: B92, 18.Jan.2017, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pile neuračunljiv, neće odgovarati za pucnjavu u Bloku 45

Beograd -- Aleksandar Stojanović zvani Pile (46) neće krivično odgovarati zbog pucnjave na Novom Beogradu jer je utvrđeno da je neuračunljiv.

Stojanović se u avgustu prošle godine nakon pucanja na vozila u Bloku 45 na Novom Beogradu 18 sati skrivao od policije u jednom soliteru.

Tokom istrage je utvrđeno da je neuračunljiv pa je tužilaštvo sudu predložilo da za njega naloži psihijatrijsko lečenje.

Stojanović je tada ispalio najmanje tri metka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na dva automobila u novobeogradskom Bloku 45, a potom se sakrio kod prijatelja. Nakon 18 sati policijske opsade i pretresa stanova u soliteru, on je uhapšen, a celu akciju detaljno su ispratili mediji.

Istragu protiv njega najpre je povelo Više javno tužilaštvo zbog krivičnog dela ubistvo u pokuššaju, ali je posle nekog vremena slučaj “spušten” u Treće osnovno tužilaštvo.

Naime, Trećem osnovnom sudu tužilaštvo je podnelo predlog da Stojanoviću izrekne meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi jer nije uračunljiv, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

To znači da će, ako sud usvoji predloženu meru, Stojanović biti hospitalizovan u ustanovi za lečenje zatvorenog tipa, pojasnio je Marković.

Kako je istraga utvrdila, Pile je 25. avgusta iz svog “BMW”-a pucao kroz otvoren prozor u toku vožnje u “Opel insigniu”, u koju je ispalio dva metka, a zatim u “Pasata”, u koji je ispalio jedan hitac.

Posle je pobegao u soliter i skrivao se kod prijatelja koji će krivično odgovarati jer su mu pomogli posle izvršenja krivičnog dela.

Treće osnovno tužilaštvo je optužnim predlogom sudu predložilo da Stojanovićevog prijatelja Velizara Jovanovića i njegovu suprugu Milicu osudi na godinu dana kućnog zatvora, jer su skrivali Stojanovića, precizirao je portparol tužilaštva.

Tužilaštvo je takođe zatražilo po šest meseci kućnog zatvora i za brata i sestru Emila i Branislavu Brajkov koji su se takođe uključili u skrivanje Stojanovića.

Oni su sakrili njegovih pet pištolja, koje je policija pronašla u hrani za pse.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neće odgovarati za pucnjavu na Novom Beogradu, zbog neuračunljivosti

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2017

Aleksandar Stojanović zvani Pile (46) neće krivično odgovarati zbog pucnjave na Novom Beogradu jer je utvrđeno da je neuračunljiv...Stojanović se u avgustu prošle godine nakon pucanja na vozila u Bloku 45 18 sati skrivao od policije u jednom soliteru. Iz vozila u pokretu, ispalio je najmanje tri...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.