Pevao o NAJVEĆEM KRAJIŠKOM HEROJU, usledio EPSKI SUSRET! Baja došao ponovo, ali njegov prijatelj nije bio živ (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevao o NAJVEĆEM KRAJIŠKOM HEROJU, usledio EPSKI SUSRET! Baja došao ponovo, ali njegov prijatelj nije bio živ (FOTO)

Srpske emocije

Najpopularniji krajiški pevač Baja Mali Knindža obišao je još 1999. godine u SAD četničkog vojvodu Momčila Đujića, kome je posvetio veliki broj svojih pesama, a mnogo godina kasnije, Baja je bio na turneji u SAD i nije mogao, a da ne poseti grob vojvode Momčila, kog Krajišnici smatraju svojim spasiteljem od ustaškog noža za vreme II svetskog rata.

Bajin oproštaj od Krajine: Knindža izgovorio POTRESNE REČI dok je padala RSK!   >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Ja sam bio 1999. godine kod vojvode Momčila. Postojala je provera, pošto je imao šest prstenova obezbeđenja. Rekli su nam da ćemo dva dana čekati, bilo je nas 60-ak koji smo čekali da nas primi, pošto je tad bio aktuelan, jer je Hrvatska tražila njegovo izručenje (posle toliko godina). Posle dva dana su došli njegovi ađutanti i rekli:,,Đed je rekao, samo Mali!" - ispričao je Baja u emisiji "Ćirilica" i rekao da je bio srećan što je vojvoda samo njega primio.

Knindža je rekao da je vojvoda Đujić živeo u običnoj kućici.

- Rekao mi je, sedeći:,,Baja, diže Cvijo ustanak!" A, Cvijo Oraščić je moj rođak, Pajčin, koji je digao ustanak pod Dinarom. Ja sam rekao:,,Pa đede, nije mogao vas čekati!" - priča Baja.

Đujić je onda odgovorio:,,Volim te što si takav ku**evit!" i naručio konjak za sebe i svog popularnog gosta.

Vojvoda je tada ponudio Baji blanko ček da napiše iznos koji želi, a Knindža je napisao samo 50 dolara.

Mnogo godina kasnije, Baja je napravio uspešnu turneju po SAD. Obišao je grob vojvode Momčila i njegove supruge Zorke Đujić u San Dijegu.

Baja i danas uspešno nastupa u Republici Srpskoj, Srbiji i dijaspori. Za njegov nastup uvek se traži karta više, iako se medijski ne promoviše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.